Hierontapalvelut – klassinen hieronta ja urheiluhieronta Seinäjoella

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi.

Erilaisilla tekniikoilla kuten sivelyllä, hankauksella ja pusertelulla on tarkoitus mm. lievittää kipua ja rentouttaa, erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Myös iho hyötyy hieronnasta - kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu. 
Klassisen hieronnan voidaankin sanoa sopivan varsin monen ihmisen tarpeisiin.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla voidaan lievittää harjoittelusta johtuvia lihaskireyksiä sekä esimerkiksi työperäisiä selkäkipuja. Hieronnalla nopeutetaan harjoittelusta palautumista. Kilpailuja edeltävä hieronta aktivoi lihaksiston aineenvaihduntaa, rentouttaa sekä edistää siten kilpailusuoritusta. 
Vammojen ennaltaehkäisy ja niiden nopeampi paraneminen luetaan myös urheiluhieronnan tavoitteisiin. Myös erilaiset passiiviset venytysliikkeet kuuluvat olennaisena osana urheiluhierontaan.

Kinesioteippaus

Kinesioteippiä käytetään useimmiten lihasperäisten kipujen ja särkyjen lievittämiseen muun hoidon yhteydessä. Kinesioteippauksella pyritään vaikuttamaan esimerkiksi pehmytkudosten asentoihin sekä nivelten liikkuvuuteen, ja sen avulla on mahdollista parantaa tehokkaasti muun muassa kiputiloja sekä asento- ja liiketuntemuksia.

Hierontaan tullessa

Ensimmäisellä käyntikerralla teemme kartoituksen lihaksiston kunnosta sekä kartoitamme sairaustaustoja keskustelemalla. Siksi kannattaakin varata hieman pidempi hieronta-aika jotta näiden tutkimusten jälkeen jäisi aikaa myös hieronnalle